Mange lejere står uden forsikring

Fra Alm Brand, 20 november.

I sidste uge brændte en boligforening i Hillerød, og fire ud af 32 beboere havde ikke en indboforsikring og mister dermed alle ejendele og bliver ikke hjulpet med genhusning af et forsikringsselskab.

Alm. Brands skadedirektør Brian Wahl Olsen er bekymret for, om det er et generelt billede på, at flere lejere i Danmark ikke har en indboforsikring og dermed ikke er sikret ved brand eller tyveri. – Det er en trist sag fra Hillerød, hvor fire lejere i boligselskabet ikke har en indboforsikring og derfor ikke får dækket deres ting. Det kunne tyde på, at der er en udbredt misforståelse hos flere lejere, der bor i de store boligselskaber, at de tror, at de er forsikret gennem deres boligselskab, forklarer Brian Wahl Olsen.

Beregninger fra Forsikring & Pension viste i 2013, at 18 procent af beboere i lejeboliger ikke har en forsikring, der kan hjælpe dem i tilfælde af brand eller tyveri. Og branden i Hillerød, hvor fire beboere står uden forsikring, viser, at problemet stadig er aktuelt. – Boligselskaberne står for at forsikre bygningen og faste bygningsdele som gulve, vægge, lofter, døre, vinduer og andet fast inventar og installationer i lejligheden. Men indboet er lejerens eget ansvar. Indboet er alle de ting, man selv har købt til lejligheden som f.eks. møbler, computer, tøj og telefoner, siger Brian Wahl Olsen.

Tjek forsikringen

Ligesom det er vigtigt at have en bilforsikring, så er det også vigtigt at have en indboforsikring. Har man ingen indboforsikring, kan man komme til at stå med en kæmpe regning, fordi man selv skal erstatte sine ting efter tyveri, brand eller vandskade. Samtidig risikerer man at stå uden tag over hovedet, fordi man som forsikringsløs ikke har ret til at blive genhuset. En indboforsikring dækker også, hvis man kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting. Brian Wahl Olsen opfordrer lejere til at tjekke, om de er forsikret ved at tage kontakt til et forsikringsselskab, som kan hjælpe dem med at få et overblik over, om de har en indboforsikring.

Du kan få et tilbud på forsikring flere steder, som for eksempel på Tjenestetorvet, der er blevet brugt af mere end 100.000 danskere.